23948sdkhjf

Life sciencebolag gör rekordnoteringar

Life sciencebolagen rör sig mellan ytterligheterna på börsen. Active Biotech gjorde sin högsta notering sedan år 2000 och Diamyd nådde toppnoteringen 199 kronor nu i veckan. Samtidigt har exempelvis Biovitrum tappat stort.
Bioinvent hör till bolagen som har gjort höga noteringar nyligen och i förra veckan låg bolaget på sin högsta notering på sju år. Även Medivir stängde samma vecka på sitt högsta resultat sedan 2004. Active Biotechs ökning – som högst låg aktien på 97 kronor – beror enligt e24.se:s analys på den pågående fas II.studien av cancerpreparatet Tasq. Trots att bolaget fortfarande söker en partner för fas III bedömer e24 att studien har gynnat börsvärdet och spekulerar även i ett bud på hela bolaget från Teva Technologies.

För andra aktörer ser det dock mörkare ut. Orexo är ett av de bolag som har haft det svårt och som rör sig nära sina bottennoteringar. Enligt analysen är bolagens nedgångar ofta kopplade till nyemissioner och som exempel lyfter de Karo Bio, som nu har lämnat de lägsta nivåerna men ännu inte återhämtat sig helt. Även Biovitrum, som dels håller på med sammanslagningen med Swedish Orphan och dels genomför en nyemission, har sjunkit i värde nyligen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062