23948sdkhjf

Astrazeneca inleder samarbete med Isis

Astrazeneca och Isis Pharmaceuticals startar ett strategisk samarbete för forskning och utveckling av en ny generation av så kallade antisense-läkemedel mot fem utvalda cancerformer.
I samarbetet ingår en licens att utveckla och kommersialisera läkemedlet ISIS-STAT3Rx, som just nu utvärderas av Isis i en tidig klinisk studie där patienter med avancerade lymfom deltar. Idén med antisense-läkemedel är att de genom att förstöra RNA:t som kodar för uttryck av de sjukdomsfrämjande proteinerna, ska förhindra att de bildas.

Målet för det strategiska samarbetet är att AstraZenecas erfarenheter från utveckling av individanpassade läkemedel ska utnyttjas för att stärka de forsknings- och utvecklingsprocesser som ingår i fyra forskningsprogram på onkologiområdet. Företaget ser gynnsamma kopplingar mellan AstraZenecas expertis inom translationell cancerforskning och kommersialisering av produkter för cancervården och Isis innovativa sätt att söka nya läkemedel.

– Isis teknikplattform baserad på antisense gör det möjligt för AstraZeneca att bredda sin onkologiska forskning utanför de traditionella metoderna för substansupptäckt, samtidigt som vi kan angripa cancer på ett mer specifikt sätt, säger Susan Galbraith, chef för AstraZenecas enhet för innovativa läkemedel mot cancer i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078