23948sdkhjf

Addtech vill expandera

Addtech Life Science är på köphumör. Under året har de förvärvat tre life science-bolag, medtech-bolaget Active Care Group Sverup är det senaste tillskottet. Men det kommer inte ta slut där.
Teknikkoncernen Addtechs verksamhetsdel inom life science har utökat verksamhetsområdet ordentligt det senaste året. Efter ett och ett halvt år på posten har Artur Aira, vd för Addtechs verksamhetsdel inom life science, lyckats bredda koncernens närvaro inom den medicinska industrisektorn.

- Vi har tidigare fokuserat på tre affärsområden, diagnostik, forskningslabb och processer vid läkemedelsutveckling. Nu ökar vi inom medicinteknik och breddar oss inom ett nytt segment, säger Artur Aira.

Under januari i år köpte Addtech Life Science upp Bio Nordika Holding, moderbolaget i Bio Nordik-koncernen som har dotterbolag i Sverige, Norge, Danmark, Estland och Finland. Koncernen säljer reagenser och instrument för forskning inom läkemedelsindustrin och inom offentliga institutioner och blev ett bra komplement till Addtech Life Sciences affärsenhet Diagnostics, enligt Arthur Aira.

Under hösten gjorde
Addtech Life Science ytterligare två förvärv. I början av oktober köpte de upp finska Leica Nilomark som säljer förbrukningsmaterial och instrument till laboratorier inom sjukvård och medicinsk forskning. Genom förvärvet kom de tio anställda som arbetade på Leica Nilomark att räknas som anställda på Addtech. Kort därpå köpte Addtech också upp det svenska medicinteknikföretaget Active Care Sverup med åtta anställda.
Även de flyttades över till Addtechs personalstyrka genom uppköpet. Förvärven har inneburit att Addtech Life Science utökat sin personalstyrka med tio procent och i dag arbetar omkring 350 anställda inom verksamhetsområdet.

Active Care Sverup säljer medicinteknik och tillhörande förbrukningsartiklar, bland annat inom läkemedelsinhalation och oxygenterapi, och blir nu också en del i Addtechkoncernen. Enligt Artur Aira är medtechbolaget troligtvis inte det sista som ansluts till Addtechs portfölj men han kan inte ge några direkta besked om framtida förvärv.

– Det enda jag kan säga är att vi kommer att fortsätta expandera. Nu när vi har tagit steget in på medicinteknikområdet kommer vi inte att nöja oss med ett företag inom sektorn, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062