23948sdkhjf

Isofol Medical förstärker styrelsen

Jan-Eric Österlund har utsetts till ny styrelseordförande i Isofol Medical.
Isofol Medical uppger att de står inför en dynamisk period det närmaste året. Bolaget genomför för närvarande två kliniska studier med Modufolin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset där patienter med indikationen kolorektal cancer deltar. Vidare avslutas ett flertal prekliniska säkerhetsstudier med Modufolin vid Charles River Laboratories i Skottland.



Mot denna bakgrund
genomför Isofol Medicals huvudägare, Yield Life Science och Bengt Gustavsson, en process med syfte att förstärka styrelsen. Vid tisdagens stämma invaldes därför Jan-Eric Österlund som företagets ordförande, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

– Jan-Eric Österlund har jobbat med den här typen av affärer förut och fört bolag till exit och har en fantastisk bakgrund för oss, säger Anders Hilmersson, vd på Yield Life Science.

Jan-Eric Österlund är ordförande i MVI Equity, ett private equity företag och Scandcap som arbetar med finansiell rådgivning, företagsöverlåtelser och kapitalanskaffning. Han är även styrelseledamot i Enkam, som utvecklar en medicin för behandling av Alzheimer och har tidigare varit ordförande och ledamot i såväl medicinska som finansiella bolag, till exempel Hemocue, Vasogen, Tigran och Skrinet.



För att påskynda
processen mot en vidareförsäljning av Isofol till större läkemedelsbolag har Jan-Eric samlat ett seniort team runt sig med nödvändig kompetens. I gruppen ingår bland andra Anders Vedin som var Astra Hässles vd under lanseringen av Losec.



Isofol Medical bygger
på ett samarbete mellan dess grundare professor Bengt Gustavsson och Merck Eprova, världsledande leverantör av reducerade folater. Målsättningen är att etablera Modufolin som ett betydande läkemedel på en marknad värd flera miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064