23948sdkhjf

Tio bolag redo för börsen 2013

Bara några dagar in på det nya året står flera life science-bolag redo för att noteras på börsen.
Enligt informationstjänsten Nyemissioner.se har tio företag verksamma inom life science-sektorn uttryckt planer på att listas för aktiehandel under 2013. Bland dessa finns det Lundabaserade forskningsbolaget Neorovive, som utvecklar cyklosporinbaserade läkemedel. Bolaget tecknade i november 2012 avtal med kinesiska Sihuan om att gemensamt utveckla Neurovives två cyklosporinbaserade projekt Ciclomulsion och Neurostat. Bolaget är i dagsläget listat på Aktietorget men har under hösten meddelat planer på att flytta till Stockholmsbörsen, small cap. Nu meddelar styrelsen i Neurovive att bolaget tidigarelägger sin årsstämma under våren på grund av arbetet inför noteringen på Nasdaq OMX Stockholm.



Även Lundabaserade
Enzymatica och Uppsalabaserade C-Rad har meddelat planer på att flytta till en större lista Nasdaq OMX Stockholm. Det Stockholmsbaserade Kiwok Nordic, som marknadsför och säljer patientutrustning och analysfunktioner, har sedan 2009 kommunicerat planer på att lista bolaget för aktiehandel. Efter att planerna vid upprepade tillfällen skjutits upp meddelade bolaget i november 2012 att en listning på Aktietorget skulle ske under april 2013.



Life Science Sweden
har tidigare skrivit om att fyra life science-bolag bytte lista under 2012. Två bolag tvingades flytta till en mindre lista och ytterligare två fick flytta till en större lista. Läs mer om det här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062