23948sdkhjf

Tomt i toppen på Sweden Bio

Än har ingen efterträdare pekats ut och enligt organisationens styrelseordförande är situationen varken ovanlig eller brådskande.
I mitten av december meddelade branschorganisationen för svenska life science-företag Sweden Bios vd Johan Järte att han lämnade sin post. Detta bara en vecka efter organisationens tioårsjubileum och årsmöte.

- Det har varit fantastiskt roligt att jobba med Sweden Bio under de här två åren men arbetet har kommit att ta för stor plats och familjen har blivit lidande, sa Johan Järte då han slutade.

Akbar Seddigh, ordförande i Sweden Bios styrelse, menar på att den hastiga avgången inte är ovanlig.

- När en vd går kommer det hastigt, det är vanligt i näringslivet och är inget märkvärdigt med det. Det var Johan Järtes beslut och vi gick med på det i samförstånd, säger han.

Tills vidare har Jonas Ekstrand utsetts till tillförordnad vd medan styrelsen ser över hur rekryteringen av en ny vd ska gå till.

- Det är ingen panik då det är ett litet kansli med kompetenta medarbetare. Nu resonerar vi hur och när vi ska tillsätta en efterträdare. Det viktigaste är inte att vi gör det fort utan att det blir rätt, säger Akbar Seddigh.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141