23948sdkhjf

Aprea sparkar igång studie

Första patienten doserad i fas Ib/II-studien med cancerbehandlingen APR-246.

Karolinska Developments portföljbolag Aprea har inlett doseringen i en fas I/II proof of concept-studie med APR-246 i kombination med kemoterapi hos patienter med återfall av platinumkänslig höggradig serös äggstockscancer.


Studien, som ska genomföras i Storbritannien, syftar till att utvärdera läkemedelskandidatens effekt på patienter med äggstockscancer och målet är att rekrytera omkring 180 patienter.

- Vi är entusiastiska över att studien nu inleds och kommer att följa den med stort intresse. Ungefär 60 procent av alla patienter med äggstockscancer har muterat p53 och därmed en sämre effekt av platinumbehandling än patienter med normalt fungerande p53. Därför tror vi att Apreas APR-246 kan göra en skillnad för dessa patienter, som är i stort behov av bättre behandling, säger Torbjörn Bjerke, vd för Karolinska Development, i ett pressmeddelande.


Läkemedelskandidaten ingår i en ny klass av potentiella cancerläkemedel som leder cancercellerna till apoptos, programmerad celldöd, via proteinet p53. Substansen utvärderas sedan tidigare som behandling av leukemi och prostatacancer, men har därefter utökats till fler indikationer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064