23948sdkhjf

Bioinvents storägare missade emission

Därför tecknade Bioinvents största aktieägare inte sina teckningsåtaganden i nyemissionen.

Bioinvents företrädesemission om 48,9 miljoner kronor, med företrädesrätt för bolagets aktieägare, är fulltecknad. Men en ägare missade emissionen.


I samband med teckningen i i forskningsföretaget Bioinvents företrädesemission sålde bolagets största aktieägare Van Herk Investments BV. sina teckningsrätter, motsvarande 3 193 312 aktier, i stället för att enligt teckningsåtagande utnyttja dessa. Detta på grund av ett administrativt misstag hos depåbanken. Det skriver Bioinvent i ett pressmeddelande.

På grund av detta har Van Herk Investments BV åtagit sig att köpa motsvarande antal aktier på marknaden under en period som beräknas uppgå till cirka 60 handelsdagar. Det kommer att meddelas när köpen är klara. Ett tilläggsprospekt kommer med anledning av detta att offentliggöras innan börsens öppning den 17 april. Där kommer även slutliga utfallet i företrädesemissionen redovisas.

Cirka 95 procent av de erbjudna aktierna tecknades med stöd av teckningsrätter och totalt har anmälningar för teckning utan stöd av teckningsrätter mottagits motsvarande cirka 101 procent av antalet aktier i emissionen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062