23948sdkhjf

Vinnova tar tyglarna i inkubatorvärlden

Innovationsmyndighetens uppdrag utökas till att också fördela och ansvara för landets inkubatorer.

Regeringen har beslutat att lämna över ansvaret för landets inkubatorprogram till innovationsmyndigheten Vinnova. Myndigheten har sedan tidigare uppdraget att bland annat stötta innovationsbolag, men får nu också ansvaret att stötta inkubatorerna som huserar innovationsbolagen.


- Jag välkomnar beslutet. Inkubatorprogrammet passar väl in i våra övriga satsningar på innovationskraft och tillväxt i små och medelstora företag, säger Charlotte Brogren, generaldirektör för Vinnova, i ett pressmeddelande.


Vinnova var med vid starten av inkubatorprogrammet, men sedan år 2005 flyttades ansvaret över till Innovationsbron och därefter Almi. Nu är ansvaret tillbaka hos Vinnova. Främst handlar det om att fördela stöd till landets alla inkubatorer.


- Vår avsikt är att stödet till inkubatorerna och till bolagen i dessa ska ligga på minst samma nivå som under 2014. Vi kommer nu att inleda en process tillsammas med berörda parter för att utforma inkubatorprogrammet från 2015 och även se hur våra övriga insatser kan optimeras för att utveckla företagen i inkubatorerna, säger Charlotte Brogren, i pressmeddelandet.


Beslutet verkställs från och med den 1 januari 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156