23948sdkhjf

70 miljoner till Oxthera

Forskningsbolaget får en kapitalinjektion till den fortsatta utvecklingen av Oxabact, mot den sällsynta sjukdomen primär hyperoxaluri.
Det Stockholmsbaserade forskningsbolaget Oxthera får kapitaltillskott på 70 miljoner kronor från en grupp nya och befintliga aktieägare. Bland de nya aktieägarna finns Kurma Partners, Idinvest Partners samt Mayo Clinic.

Oxthera genomför för närvarande en klinisk fas II-studie för att utvärdera effekten av läkemedelsprojektet Oxabact hos patienter med primär hyperoxaluri, PH.

I samma veva får bolaget in en ny styrelsemedlem, Khalid Islam, tidigare ordförande och vd för Gentium.

- Jag är glad att ansluta mig till styrelsen och ser fram emot att stödja ledningen i deras ansträngningar att skapa en mycket efterlängtad terapi för patienter med denna svåra sjukdom. Det finns ett stort medicinskt behov och inga godkända terapier på marknaden.

Projektet Oxabact har fått särläkemedelsstatus i EU och USA för behandling av PH. I december 2013 initierade företaget en placebo-kontrollerad klinisk studie med Oxabact på patienter med PH vid sju kliniker i tre länder. Resultatet väntas under hösten 2014.

...

Läs mer här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078