23948sdkhjf

Wilson Therapeutics får mångmiljonbelopp

Tar in 263 miljoner kronor från nya och befintliga investerare.

Det Stockholmsbaserade forskningsbolaget Wilson Therapeutics tar in 40 miljoner amerikanska dollar, motsvarande 263 miljoner svenska kronor, från ett gäng privata investerare. Bolaget, som utvecklar en läkemedelskandidat mot den sällsynta och ärftliga sjukdomen Wilsons sjukdom, bildades så sent som 2012 av investmentbolaget Healthcap.


[tboot_well class="pull-right" width="50%"]Wilsons sjukdom är en ärftlig sjukdom so orsakas av en mutation i genen ATP7B. Sjukdomen utmärks genom en avvikelse i kroppens förmåga att utsöndra koppar, vilket innebär att koppar ansamlas i kroppen och orsakar skada på lever och hjärna.[/tboot_well]


Wilson Therapeutics läkemedelskandidat WTX101 baserar på en substans som tidigare utvärderats på patienter inom andra indikationer och enligt företaget har substansen visat sig ha en förmåga att snabbt och effektivt minska kopparnivåerna hos patienter med Wilsons sjukdom.


Med finansieringen kan bolaget flytta WTX101 till nästa steg.


- Vi är glada över det stöd vi får från såväl befintliga som nya investerare, som representerar några av de mest erfarna aktörerna i den globala life science-industrin. Med deras kombinerade erfarenhet och finansiella stöd kommer vi att kunna flytta fram WTX101 i den kliniska utvecklingsprocessen, säger bolagets vd Jonas Hansson, i ett pressmeddelande.


WTX101 har fått särstatus, orphan drug-designation, i både Europa och USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062