23948sdkhjf

Nya uppköp att vänta

Efter fusionsryktet om Pfizers bud på Astrazeneca spår Klas Palin, analytiker på investmentbanken Redeye att vi är i början på en ny uppköpsperiod.

Det har varit en händelserik påskhelg för Big Pharma, förutom rykten om att giganten Pfizer lagt ett bud på Astrazeneca meddelade läkemedelsjättarna GSK och Novartis i morse att de genomför en trepartstransaktion mellan sig som innefattar både köp, försäljning och ett samarbete.


Enligt Klas Palin, analytiker på investmentbanken Redeye, är chansen stor att det här bara är början på en ny uppköpsperiod.


- Nu när marknaden stabiliserats efter en längre tid av osäkerhet är det många bolag som är sugna på att göra transaktioner så vi kommer nog få se en hel del affärer framöver.


Vad det gäller uppköpsryktena kring Pfizer och Astrazeneca säger han:


- Det är inte alls otänkbart att det blir ett uppköp. Båda bolagen tittar nog på olika möjligheter att köpa upp eller sälja, och det pågår säkert en del heta diskussioner kring vilket steg man ska ta härnäst.


Pfizer har genomfört stora fusioner förut, senast när bolaget köpte Wyeth för motsvarande 482 miljarder kronor 2009, och ska man tro amerikanska börsanalytiker så kommer bolaget inte ge upp i första taget utan förväntas i stället trycka på med ännu ett bud.


Astrazeneca vill dock inte kommentera uppgifterna i det här läget.


- Vi har som policy att inte kommentera rykten och spekulationer, säger Jacob Lund, presschef på Astrazeneca.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063