23948sdkhjf

Saniona gör börsdebut

Neurosearch-projekt noterades på Aktietorget på tisdagsmorgonen.

Det danska forskningsbolaget Saniona blev på tisdagsmorgonen ett publikt bolag i och med börsnoteringen på aktiehandelsplatsen Aktietorget. Bolaget, som har rötter i danska Neurosearch, utvecklar läkemedel mot bland annat CNS-sjukdomar. Bolaget noterades till en kurs på fem kronor aktien.


Inför noteringen gjorde Saniona en emission som gav bolaget 17 miljoner kronor. Emissionen lockade 770 nya aktieägare och tecknades till 667,5 procent.

Saniona startades 2012 som en avknoppning från danska Neurosearch då verksamheten köptes ut av ett antal forskare. Bolaget specialiserar sig på jonkanaler i cellmembranet och utvecklar läkemedel mot olika sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar och smärta. Saniona har för närvarande nio projekt i preklinisk fas och i klinisk fas I, och har sedan tidigare samarbeten med Janssen, Pfizer och Atlas Venture.
Läs också:

Life science-bolagen rusar till börsen
Bactiguard, Recipharm, Episurf och Saniona. Fyra olika bolag som har något gemensamt. Tillsammans med 20 andra life science-bolag planerar de börsnotering under året. Prognosen av antalet noteringssugna är en dubblering mot 2013.


Saniona i storaffär med Pfizer
Tillsammans ska bolagen leta efter småmolekyler mot neurologiska sjukdomar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062