23948sdkhjf

Nanologica knoppar av fetmaforskning

Bildar nytt bolag som ska fokusera helt på läkemedelsprojekt för sjukdomar relaterade till fetma. Det nya bolaget tar med sig affärsutvecklingschefen som blir vd.

Nanoteknikbolaget Nanologica har beslutat att flytta över sin forskningsverksamhet inom fetmaområdet till det nybildade bolaget Sigrid Therapeutics. Nanologica har sedan en tid forskat tillsammans med Tore Bengtsson, professor vid Stockholms universitet, på porös kiseldioxid och dess effekter på behandling av fetma. Kiseldioxid är sedan tidigare godkänt av det amerikanska läkemedelsverket som kosttillskott och för användning vid tillverkning av läkemedel. Substansen har hittills visat positiva effekter i djurmodell. För att ge projekten möjlighet att utvecklas flyttas forskningen över till det nybildade bolaget Sigrid Therapeutics.


Nanologicas affärutvecklingschef Sana Alajmovic följer med det nya bolaget där hon blir vd.


- Fetma har blivit vår tids globala folksjukdom med mer än en halv miljard drabbade. I dag saknas det effektiva och säkra medicinska produkter för att behandla de allra mest utsatta, de kliniskt överviktiga, ofta diabetiska och mycket sjuka patienterna. Därför är det med stort engagemang som jag åtar mig rollen som vd för Sigrid Therapeutics, säger hon i ett pressmeddelande.


Sana Alajmovic har tidigare arbetat som projektledare och affärsutvecklare för det svensk-amerikanska eventet Swedish and American Life Science Summit och var dessförinnan affärsutvecklingschef på Serendipity Innovations.

Nanologica kommer nu att fokusera på två affärsområden, kromotografi och läkemedelsadministrering.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062