23948sdkhjf

”Ett viktigt år för Brilinta”

Astrazenecas vd uttryckte fortsatt stark tro på Brilinta i samband med delårsrapporten.
”Innevarande år kommer att vara ett väldigt viktigt år för blodproppshämmaren Brilinta, särskilt på den betydelsefulla USA-marknaden”. Det sade Astra Zenecas vd Pascal Soriot på torsdagens telefonkonferens i samband med att bolagets delårsrapport släpptes.

Han medgav att den pågående utredningen från det amerikanska justitiedepartementet agerade hämsko på Brilinta i USA men hade genomgående en fortsatt stark Brilinta-tro och läkemedelsbolagets investeringar skulle återspegla den uppfattningen.

Prestigeprojektet Brilinta har haft en trög försäljningsstart men dubblade nästan sin försäljning under det första kvartalet i år, till 99 miljoner dollar, jämfört med motsvarande period förra året. Enligt SME Direkt låg dock försäljningsförväntningarna på 102 miljoner dollar. Brilinta är ett av läkemedelsbolagets fem så kallade tillväxtområden.

I delårsrapporten redovisar bolaget en vinst per aktie för kärnverksamheten (Core) på 1:17 dollar i det första kvartalet 2014. Analytikernas förväntningar låg i genomsnitt på 1:24 dollar per aktie, enligt SME Direkts prognossammanställning.

Astra Zenecas försäljning under det första kvartalet landade på 6.416 miljoner dollar. Analytikernas snittprognos var här en försäljning på 6.374 miljoner.

Frågan om den senaste tidens spekulationer om att amerikanska Pfizer skulle vara intresserat av att köpa Astra Zeneca kom också upp på torsdagens telefonkonferens.

- Astra Zenecas policy att inte kommentera mediespekulationer gäller alltjämt och det gäller även den senaste spekulationen, sade vd Pascal Soriot.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062