23948sdkhjf

Raysearch öppnar i Tyskland

Strålterapibolaget etablerar filial med sjukhusfysiker i spetsen.
Det nya bolaget , Raysearch Germany GmbH, ska stå för service, marknadsföring och försäljning av Raysearchs dosplaneringssystem Raystation i Tyskland, Österrike och de tysktalande delarna av Schweiz.

- Vi har varit aktiva i Tyskland i nästan fem år sedan WPE i Essen blev vår allra första RayStation-kund 2009. Fram till nu har vi skött den tysktalande marknaden från Stockholm, säger Johan Löv, vd på Raysearch i ett pressmeddelande.

Raysearch som har sitt säte i Stockholm har utsett Radu Pintea som vd för dotterbolaget. Pintea är sjukhusfysiker i botten med mer än 20 års erfarenhet i strålterapibranschen.

- När vi nu ser en ökande efterfrågan från Tyskland är det dags att förstärka vår närvaro och jag är mycket glad att kunna välkomna Radu Pintea till RaySearch. Med sin långa erfarenhet kommer han att spela en nyckelroll för att utöka och stödja vår kundbas i regionen, säger Johan Löv i pressmeddelandet.

Raysearchs mjukvara, Raystation , är utvecklad för att ge en förbättrad dosplanering vid cancerbehandlingar baserade på strålterapi. Mjukvaran är utvecklad för att kliniker ska kunna planera doser vid strålbehandlingar med såväl protoner, elektoroner och fotoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097