23948sdkhjf

Laquinimod på EMA:s agenda

Active Biotechs omprövningsansökan av MS-preparatet laquinimod kan komma att tas upp på det europeiska läkemedelsverkets möte i veckan.
Active Biotechs MS-projekt laquinimod, eller Nerventra, omnämns i det europeiska läkemedelsverkets EMA:s mötesdagordning för omprövningsprocedur under innevarande vecka. Det framgår av material från EMA daterat den 22 april.

- Det är inte så konstigt att vi är på agendan eftersom vi har begärt en omprövning. Det kan man nog förvänta sig att vi kommer att vara på varje möte tills beslut är fattat. Vad CHMP kommer att diskutera just vid detta möte är dock oklart, kommenterar Active Biotechs vd Tomas Leandersson för Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen.

Är det troligt att EMA skulle kunna komma med ett nytt laquinimod-besked redan denna vecka?

- Jag vill inte kommentera laquinimod-projektet. Men baserat på tidigare omprövningshistorik finner jag det dock osannolikt, fortsätter Tomas Leandersson.

I januari i år fick laquinimod nobben av EMA:s expertpanel CHMP då den inte rekommenderade ett marknadsgodkännande inom EU, en så kallade negativ rekommendation, vilket fick Active Biotech-aktien att falla handlöst.

Laquinimod är sedan tidigare utlicensierat till israeliska Teva.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063