23948sdkhjf

Astra-aktie stiger på forskningssignaler

Flera studier är på gång in i klinisk utvecklingsfas III.
Astra Zeneca skakade på torsdagen tämligen omgående av sig en relativt klen resultatmässig kvartalsrapport. Uppmärksamheten kretsar snarare kring positiva signaler om att fler forskningsprojekt tar klivet in i sen kliniskt steg, fas III. Dessutom hamnar tillväxtmarknaderna på pluskontot.

- Det enda som är intressant är deras forskningsportfölj. Flera nya substanser tar klivet in i fas III, säger en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt.

Johan Unnerus på Swedbank Markets lyfter även fram framsteg i forskningsportföljen liksom en fin utveckling på av läkemedelsbolaget prioriterade marknader som Kina och Japan.

En läkemedelsanalytiker som föredrar att vara anonym ger sin rapportsyn:

- Aktien går upp på positiva nyheter från forskningsportföljen. Fler och fler får nog upp ögonen för att bolaget har lyckats bygga upp en bred portfölj med nya produkter som kommer att kunna kompensera och mer därtill när patentet för Crestor går ut under 2016-2017.

En annan anonym analytiker pekar likaså ut fina tillväxttal på omogna marknader, och då särskilt i Kina.

Vid 11.20-tiden på torsdagen hade läkemedelsaktien klättrat över fyra procent till knappt 465 kronor.

De tre senaste handelsdagarna är Astra-aktien upp tolv procent med stöd av spekulationer om att Pfizer skulle vara intresserat av ett förvärv.

Under det senaste halvåret är kursuppgången hela 40 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126