23948sdkhjf

Hoppas fortsätta diskussioner med Astrazeneca

Presskonferens angående Pfizers bud på Astrazeneca.

På måndagseftermiddagen höll Pfizer en press- och investerarkonferens med anledning av offentliggörandet av sitt bud på Astrazeneca.


- Vi tror att ett förvärv av Astrazeneca skulle komplettera vår pipeline inom viktiga terapiområden, sa Ian Read, koncernchef på Pfizer under presskonferensen.


Ian Read anser också att Pfizer skulle stärka sin konkurrenskraft både på befintliga marknader och tillväxtmarknader genom en sammanslagning med Astrazeneca. Han pekade också på fördelar som en effektivare organisation, substansiell tillväxt i kassaflödet och möjlighet till mer flexibilitet genom att kunna frigöra värde och hitta synergier i organisationen.

- Vi ser att forskningsorganisationerna kan jobba parallellt och att de genom samarbete ska kunna ta bra beslut om vilka projekt man vill gå vidare med och inte.


- Vi verkar inom sex terapiområden och i tre av dessa har Astrazeneca flera starka projekt. Att kombinera våra pipelines ger bättre värde för patienter och göra bra urval och kombinera läkemedel.

På frågan varför Pfizer vill köpa Astrazeneca just nu svarade han:

- Varför inte nu? Vi har haft bra utveckling av projekten i vår pipeline, bra resultat inom många projekt. Dessutom ser vi många nyheter i Astrazenecas onkologiportfölj och inom inflammation och metaboliska sjukdomar, som är intressanta.

Pfizer vill nu förhandla om en möjlig sammanslagning av Astrazeneca på en vänskaplig basis. Detta genom att fortsätta diskutera med Astrazeneca och börja samtala med storägare i båda bolagen.

Eftersom att Astrazeneca har bas i Storbritannien kommer brittiska myndigheter att granska det eventuella uppköpet. Detta kommer att göras inom en 28-dagarsperiod efter dagens datum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063