23948sdkhjf

Pfizer bjuder upp för diskussion

Pfizers Ian Read vill träffa Astrazeneca och diskutera ett sammangående, enligt ett öppet brev till Astrazenecas ordförande Leif Johansson.
Pfizer vill nu träffa Astrazenecas styrelse för att diskutera ett samgående med villkor som båda parter kan acceptera och det amerikanska bolaget vill så fort som möjligt inleda en detaljerad granskning, en due dilligence, av Astrazeneca. Det framgår av det brev som Pfizers vd och styrelseordförande Ian Read skickat till Astrazenecas styrelseordförande Leif Johansson.

"Även om vi skulle ha velat ha mer tid för att träffas enskilt för att diskutera vårt omarbetade förslag, tror jag att de förändrade villkoren är tillräckliga för att ni ska gå med på att träffa oss för att diskutera ett möjligt samgående och jobba konstruktivt mot en rekommenderad affär", skriver Ian Read i brevet till Leif Johansson.

Brevet skickades i samband med att Pfizer höjde det icke-bindande indikativa budet till 50 pund per aktie i Astrazeneca. Det tidigare förslaget, som framfördes till Astrazeneca-ledningen i januari och som blev känt den 28 april, låg på 46:61 pund per aktie.

Pfizers vd skriver även att marknadsreaktionen på det ursprungliga förslaget var "signifikant positiv" och menar att det även gäller aktieägare i de bägge bolagen. Budskapet från "ledande aktieägare" har stärkt Pfizer i tron att det finns mycket attraktiva skäl för ett samgående, skriver Ian Read.

Han tar även upp Astrazenecas forskning i Storbritannien, särskilt den i Cambridge, och lovar att detta ämne skulle ligga högt på agendan i eventuella diskussioner.

Astrazenecas svar på det nya budförslaget har varit en uppmaning till sina aktieägare att sitta still i båten samt kalla till ett styrelsemöte för att diskutera Pfizers nya invit. När det ursprungliga förslaget presenterades den 28 april skrev Astrazeneca att det undervärderade bolaget på ett "avsevärt" sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063