23948sdkhjf

Diamyd investerar i medtech

Går in i bolag som utvecklar teknik för insulinbehandling.
Knappt en månad efter att diabetesbolaget Diamyd Medical investerat 11,5 miljoner kronor i en stamcellsbank gör bolaget en ny investering. Denna gången går bolaget in och köper tio procent av det nystartade amerikanska medtech-bolaget Companion Medical. Andelen motsvarar ett värde på ungefär 1,6 miljoner svenska kronor.

Companion Medicals utvecklar tekniska hjälpmedel för diabetespatienter som behandlas med insulin. Genom ägarskapet får Diamyd Medical rätt att distribuera Companions framtida produkter på den nordiska marknaden.

- Tack vare vår närvaro i den globala diabetesvärlden har vi fått möjligheten att investera i Companion med sitt mycket kunniga och erfarna team. Companion utvecklar produkter med stor marknadspotential och investeringen gör det möjligt att på sikt ytterligare utöka vår diabetesportfölj och gå in på den medicintekniska marknaden, säger Peter Zerhouni, vd för Diamyd Medical.

Diamyd Medical är ett forskningsbolag inriktat på typ 1-diabetes och utvecklar diabetesvaccinet Diamyd. Vaccinet utvärderas i dagsläget enbart i forskarinitierade studier, men har tidigare testats i flera olika studier på olika patientgrupper både med barn och vuxna i både USA och Europa med olika framgång. Under slutet av första halvåret 2011 föll bolagets fas III-program då resultaten visade negativa resultat. Vaccinprojektet lades då på is men resultaten från fas III-programmet utvärderas fortfarande. Bolaget har möjlighet att nyttja studieresultaten från forskarstudierna.
Läs också:

Diamyd öppnar stamcellsbank
Forskningsbolaget fortsätter jakten på bot mot diabetes typ 1. “Risken begränsad” kommenterar bolaget den nya satsningen.
Diamyd gynnas av USA-affär
Ett bolag som svenska Diamyd sålt sin teknikplattform till får finansiering.


Diamyd-studie växer
Den forskarinitierade fas II-studien med diabetesvaccinet Diamyd har rekryterat alla patienter som planerades ingå i studien. Men nu vill studieledarna utöka studien med dubbelt så många patienter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079