23948sdkhjf

Cellavision tappar vd

Efter 16 år på bolaget lämnar Yvonne Mårtensson vd-posten.
Laboratorieteknikbolaget Cellavisions vd Yvonne Mårtensson kommer att lämna bolaget men kvarstår som vd tills dess att en efterträdare har utsetts eller till senast den 31 december. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon har varit vd sedan 1998.

- Jag har haft förmånen att vara med på denna spännande resa som började för sexton år sedan. Tillsammans med fantastiska kollegor har jag fått ta Cellavision från en uppfinning och några utvecklare till ett etablerat medicintekniskt bolag med 70 anställda i Europa, Nordamerika och Asien. Jag är stolt över att ha byggt ett stabilt bolag med en stark värdegrund, som plattform för fortsatt utveckling och tillväxt, säger Yvonne Mårtensson i ett pressmeddelande.

- Yvonne Mårtensson har under sina sexton år som vd på Cellavision gjort ett enastående jobb för att bygga bolaget till det globala medicintekniska innovationsbolag det är i dag. Vi har en mycket stark position i det affärssegment vi verkar i baserat på fokus på kundnöjdhet och att ta framlösningar som ger patientnytta och effektiviseringar i vården. Yvonne har med sitt ledarskap och sin operativa skicklighet genomfört ett djupt imponerande arbete, säger Lars Gatenbeck, styrelsens ordförande.

Yvonne Mårtensson kommer att vara kvar i bolaget till årsskiftet för att säkerställa kontinuitet och en bra övergång, enligt pressmeddelandet.

Cellavision utvecklar och säljer analysinstrument för analys av blod och andra kroppsvätskor inom sjukvården. Bolaget har i dag distributionsavtal med stora bolag som Beckman Coulter, Siemens och Abbott.

Cellavision grundades 1994 baserat på en idé som tagits fram av entreprenören Christer Fåhraeus. 2001 började bolaget sälja sina produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063