23948sdkhjf

Bioarctic tar studie till Sverige

Startar svensk studiearm i fas II-projektet mot Alzheimers.

Forskningsbolaget Bioarctic Neuroscience har doserat den första patienten i den svenska delen av bolagets globala fas II-studie. Studien, som ska involvera 800 patienter med Alzheimers sjukdom, påbörjades i USA och Kanada men ska nu även starta vid flera center i Europa.


I studien utvärderas Bioarctic Neuroscience läkemedelskandidat BAN2401. Substansen baserar på en monoklonal antikropp som selektivt binder och förstör protofiber av beta-ayloid som tros orsaka degeneration av hjärnceller.


Bioarctic Neuroscience har i dag ett samarbete med det japanska läkemedelsbolaget Eisai gällande BAN2401.


- Starten av denna studie i Sverige utgör ett viktigt steg framåt för Bioarctic, och vi hoppas att denna nya antikropp kommer att påverka sjukdomsförloppet hos tidiga Alzheimerpatienter. Vi är mycket nöjda med att arbeta med Eisai, som är ett världsledande läkemedelsbolag inom Alzheimerforskning och vi uppskattar deras nytillkomna samarbete med Biogen Idec inom Alzheimers sjukdom där BAN2401 ingår, säger Gunilla Osswald, vd på Bioarctic Neuroscience, i ett pressmeddelande.


I Sverige ska tre universitetssjukhus delta i rekryteringen till fas II-programmet.
Läs också:

Bioarctic designar studien efterhand
- Regelbunden utvärdering ger forskningsbolaget snabbare svar på effekt. Med ett nyskapande studieupplägg testar nu Stockholmsbolaget Bioarctic Neuroscience sin antikropp mot Alzheimers sjukdom i en stor fas II-studie. Men att synka studier i både USA och Europa har inte varit helt lätt.




Bioarctic tar studie till Sverige
Efter lyckade fas I-resultat i USA gör bolaget en omfattande fas IIb-studie med 800 patienter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063