23948sdkhjf

Nya toppar på KD

Karolinska Development uppdaterar styrelsen.

Vid Karolinska Developments årstämma igår, onsdag, röstade aktieägarna in tre nya ledamöter i bolagsstyrelsen. Robert Holland, Henrijette Richter och Carl Johan Sundberg är nya ledamöter.


Robert Holland är i botten läkare och forskare och har erfarenhet bland annat från Astrazeneca, Wellcome, Solvay och Upjohn. Förutom Karolinska Development har Robert Holland styrelseuppdrag från Newron, medicisk chef och med i ledningsgruppen i Oxford Gene Therapy.

Henrijette Richter är styrelseproffs med flera uppdrag parallellt med Karolinska Development. Bland annat är hon styrelseordförande i Avilex Pharma och Affinicon samt styreleledamot i Orphazyme, Epitherapeutics, Green developent and demonstration program i danska Livsmedels-, jordbruks-, och fiskeridepartement. Hon är dessutom investeringschef på Novo Seeds.

Carl Johan Sundberg är professor i fysiologi och chef för bioentreprenörskapsprogrammet på KI. Förutom styrelseuppdraget i Karolinska Development är han engagerad i styrelsen i Cobra Biologics och vald ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

- Det är glädjande att kunna välkomna tre nya ledamöter, vars olika erfarenheter och kompetensinriktningar kommer att vara ytterst värdefulla i vårt fortsatta arbete med att skapa ett långsiktigt lönsamt företag baserat på världsledande forskning, säger Bo Jesper Hansen, styrelseordförande i Karolinska Development, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078