23948sdkhjf

Tre diagnostikbolag slås ihop

Almi Invest investerar i en svensk-finsk företagsfusion med målet att få fram produkter för snabbare och säkrare analyssvar i sjukvården.
Point-of-care, POC-diagnostik, där analyser utförs närmare patienten, är en metod för att skynda på testerna och tidigare kunna sätta in rätt behandling. Ett bolag som jobbar med teknologi för sådana tester är Stockholmsbaserade Celoxio där Almi Ibab sedan länge är ägare. Almi Invest genomför nu en fusion i tre steg med målet att skapa ett nytt starkt bolag.

Inledningsvis tas Celoxio över av uppsalabolaget Sigolis, som samtidigt finansieras med 2,5 miljoner kronor av Almi. Verksamhet, produktutveckling och försäljning ska sedan helt uppgå i det finländska bolaget Gin. Uppsala och Sigolis kommer fortsättningsvis att vara ett starkt center för forskning, utveckling och produktion i det sammanslagna Sigolis/Gin, enligt Almi.

Förhoppningen bakom sammanslagningen är att man kommer att kunna erbjuda marknaden en unik portfölj av kompletterande tekniker och produkter för patientnära analyser, enligt Almi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063