23948sdkhjf

Hon är Pfizers nya Sverigetopp

Efter tolv år på olika positioner inom Pfizer tar Malin Parkler steget upp på posten som vd för bolagets svenska verksamhet.
Malin Parkler tillträdde som vd i samband med den omfattande omorganisation som Pfizer nyligen genomfört. Hon har haft flera positioner inom bolaget, senast som tidigare affärsområdesansvarig för primärvårdsprodukter och bolagets tjänsteutbud. Malin Parkler efterträder, holländaren Edward Lysen.

Vad blir dina mål som vd?

- Vi har en väldigt god och nyskapande anda här på Pfizer som jag gärna vill förädla, bland annat genom att se till att alla medarbetare har förståelse för patienternas situation och hur svensk sjukvård fungerar så att vi kan skapa äkta värde till samhället och patienterna. Jag vill också att Pfizer ska utgöra en stark och efterfrågad röst i samhället.

- Ett av mina mål är att Pfizer ska vara en fantastisk arbetsplats. Inga framgångar kommer ur status quo, därför är det viktigt att skapa en atmosfär där medarbetarna känner sig delaktiga, vågar testa nya vägar och inte är rädda för att misslyckas.

Du har tidigare sagt att du vill utvidga och stärka Pfizers engagemang inom svensk life science. Vad innebär det rent konkret?

- Jag vill att Sverige ska vara ett attraktivt land för att göra life science-investeringar i men för det behövs att många aktörer går samman och skapar en plattform. För att kunna uppnå detta utvidgar vi vårt engagemang inom branschföreningar och kommer fortsatt vara väldigt aktiva inom de forskande läkemedelsbolagens branschorganisation, Lif men även inom Sweden Bio. Dessutom har vi ambitionen att bli mer aktiva i samhällsdebatten och hitta nya samverkansformer.

Hur ser er verksamhet i Sverige ut i dag?

- Vi är omkring 500 medarbetare som arbetar inom sälj och marknad, kliniska prövningar och produktion. Vi har ingen forskning i egen regi i Sverige, däremot så har vi en stor mängd kliniska prövningar i Sverige, idag rullar 59 kliniska studier på runt 150 prövningscentra inom områden som onkologi, hjärt- och kärlsjukdomar, neurologiska sjukdomar och infektioner. Utöver detta har vi forskningssamarbete med Karolinska Institutet och ett forskningsavtal med det svenskbaserade forskningsbolaget Karo Bio.

- Jag är ansvarig för den svenska verksamheten, exklusive vår produktionsenhet i Strängnäs. Vi arbetar däremot nära varandra mot samma mål, att bidra till en världsledande svensk hälso- och sjukvård.

Malin Parkler går också från och med i dag in som ledamot i Lifs styrelse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079