23948sdkhjf

Storägare vill förhandla

Fondbolaget Blackrock och kapitalförvaltaren Grantham Mayo uppmanar Astrazenecas styrelse att hålla nya samtal med Pfizer.
Astrazenecas största ägare , Blackrock uppmanar styrelsen att inleda samtal med Pfizer efter den karantänperiod på tre månader som inleds på måndag den 26 maj, det framgår i en artikel på tv-kanalen Sky News hemsida.

Samtidigt skriver Sky News , utan hänvisning till källor, att Blackrock stödjer Astrazenecas styrelses avvisande av Pfizers senaste budförslag om 55 pund per aktie.

Blackrock äger cirka åtta procent av aktierna och är därmed den enskilt största ägaren i Astra Zeneca. Fondbolaget är också betydande ägare i Pfizer.

Även den Boston -baserade kapitalförvaltaren Grantham Mayo, som äger cirka 1,3 procent i Astra Zeneca, är för en affär med Pfizer, det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till ett mail från kapitalförvaltaren.

- Vi är väldigt besvikna att Astra Zenecas ledning inte gick med på villkoren vilka vi tror är fördelaktiga för aktieägarna", lät Thomas Hancock, en av cheferna på Grantham Mayo, meddela.

Enligt brittiska regler får Pfizer inte lämna något nytt bud förrän sex månader efter att ett bud dragits tillbaka. Däremot skulle Astra Zeneca kunna uppvakta Pfizer och be om nya samtal redan efter tre månader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064