23948sdkhjf

Därför bröt Orexo med partnern

Nyligen avslutade Orexo sitt omtalade samarbetsavtal med Touchpoint Solutions tillförmån för en annan partner. Här är anledningen.

Läkemedelsbolaget Orexo fick i somras grönt ljus av den amerikanska läkemedelsmyndigheten att marknadsföra och sälja läkemedlet Zubsolv mot opiatberoende. Inför lanseringen på den amerikanska marknaden ingick Orexo ett lanseringsavtal med Touchpoint Solutions som byggde på en unik riskdelningsmodell som bolagen blivit omtalade för. Nyligen bröt Orexo med partnern efter nära ett års samarbete trots att avtalet gällde för en treårsperiod. Bolagets ekonomichef Henrik Juuel förklarade under en dragning på investmentbanken Redeyes frukostseminarium varför.


- Touchpoint Solutions ville omförhandla avtalet på ett sätt som vi inte ville gå med på. Min hypotes är att de går i fusionsplaner och då vill komma ur den här typen av riskdelningsavtal.

Orexo har under en period försökt hitta en mellanväg med en annan partner men då det inte gick beslutade de sig för att ta mer kontroll över försäljningen och tecknade då avtal med Inventiv Health.

- Vi ser det som att vi får det bästa av två världar. Vi får en ingång i en stor marknad samtidigt som vi får kontroll över säljet, kommenterade Henrik Juuel under seminariet.
Läs också:

Orexo byter partner
Bryter med tidigare lanseringspartner för att få mer kontroll på organisationen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093