23948sdkhjf

Pfizer väntas backa

Tidsfristen för Pfizer att lägga ett bud på Astrazeneca löper ut i dag och inget nytt bud verkar finnas på horisonten.
I dag måndag är sista dagen för Pfizer att lägga ett formellt bud på Astra Zeneca och det mesta tyder på att det amerikanska bolaget inte kommer att göra det. Det är slutsatsen i flera internationella medier, däribland Sky News, Bloomberg News och The Telegraph som alla hänvisar till anonyma källor med insyn.

Tidsfristen för ett formellt bud går ut klockan 17 brittisk tid på eftermiddagen och därefter måste Pfizer vänta åtminstone sex månader innan det kan närma sig det svensk-brittiska läkemedelsbolaget.

Källor nära Astrazeneca uppger att det från Pfizers håll har varit "väldigt tyst" under helgen, skriver The Telegraph, och Bloomberg News har uppgifter om att Pfizer i eftermiddag kommer att meddela att bolaget drar sig tillbaka för den här gången. Om Astrazeneca väljer att bjuda in Pfizer till nya samtal kan diskussionerna återupptas om tre månader.

- Sannolikheten för ett framtida Astrazeneca-förvärv har gått ned, men inte helt och hållet försvunnit", skriver den brittiska banken Barclays i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064