23948sdkhjf

Getinge-möte försenas

Medtech-bolaget skjuter på kapitalmarknadsdag efter diskussioner med amerikanska läkemedelsmyndigheten.

Getinge har beslutat att senarelägga den kapitalmarknadsdagen som skulle ägt rum imorgon, tisdag. Beslutet har tagits mot bakgrund av information som Getinge nyligen tagit del av inom ramen för den dialog som bolaget har med det amerikanska läkemedelsverket, som höjt osäkerheten kring utfallet i dessa diskussioner. Det sade medicinteknikbolagets vd Johan Malmquist på måndagens telefonkonferens med anledning av att bolaget bestämt sig för att skjuta upp kapitalmarknadsdagen med en dags varsel.

"Getinge avser att hålla kapitalmarknadsdagen vid en framtida tidpunkt när större klarhet råder om utkomsten av pågående diskussioner med FDA samt eventuella finansiella konsekvenser", skriver bolaget.

I början av mars, i samband med en vinstvarning, flaggade Getinge för att FDA-inspektioner tvingar bolaget att genomföra en omfattande kvalitetsöversyn på flera av medicinteknikbolagets anläggningar inom det största affärsområdet Medical Systems.

Åtgärder efter FDA:s inspektioner och de tillhörande kostnaderna fick Getinge att tidigare i år vinstvarna för det första kvartalet.

"Förbättringarna inom Medical System är på god väg och förväntas vara avslutade under andra hälften av 2015. Som tidigare informerats beräknas kostnaderna för åtgärderna uppgå till cirka 800 miljoner kronor, vilket belastade koncernens resultat i första kvartalet 2014", skriver bolaget i måndagens pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109