23948sdkhjf

Oncorena nyrekryterar

I samband med att Oncorena förbereder sig för fas I har bolaget röstat in en ny ledamot och två suppleanter i styrelsen.

Utvecklingsbolaget Oncorena har rekryterat tre nya styrelsemedlemmar. Maria Forss, vice president på Vitrolife går in som ledamot och Helena Brisby, seniorkonsult på Spine Surgery team och Jesper Dahlberg, affärsutvecklare på GU Holding som suppleanter.



- Våra nya ledamöter är ett starkt tillskott till styrelsen med sina respektive kompetenser. Vi befinner oss just nu i en intensiv fas av den prekliniska utvecklingen, och siktar på att gå in i fas I 2015, säger Jan Törnell, projektledare Oncorena Holding i ett pressmeddelande.


Nyblivna ledamoten Maria Forss har en bakgrund inom Puls där hon tidigare arbetade som projektledare för projektet Duocort. Innan dess arbetade hon på Astrazeneca.


Helena Brisby är förutom sitt jobb som senoirkonsult på Spine Surgery team och professor och ordförande på Ortopediska avdelningen, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, associate partner i Puls.


Jesper Dahlberg är bolagsjurist, affärsutvecklare och investment manager i GU holding och har 25 års erfarenhet av bolagsrätt både internationellt och i Sverige.


I samband med att de nya styrelsemedlemmarna tillträdde avgick Sara Pellmé. Styrelsen består därmed av ordförande Bengt-Åke Bengtsson, Börje Haraldsson, Håkan Olsson, Olov Sterner, Maria Forss, Helena Brisby och Jesper Dahlberg.


Bolaget Oncorena utvecklar ett läkemedel mot spridd njurcancer. Läkemedelskandidaten är baserad på svampgiftet orellanin , upptäckt av njurläkare och professor Börje Haraldsson vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063