23948sdkhjf

Pfizer gav upp - denna gången

Tidsfristen har nu gått ut och Pfizer har inte lagt något nytt bud på Astrazeneca.

Pfizer avser inte lägga bud på Astrazeneca, efter det att Astrazenecas styrelse avvisat förslaget om ett sammangående. Det framgår av ett pressmeddelande på måndagen.

- Vi tror fortfarande att vårt slutliga förslag var övertygande och representerade fullt värde på Astrazeneca baserat på den information som var tillgänglig för oss, kommenterar Pfizers ordförande och koncernchef Ian Read.

På måndagen klockan 17 brittisk tid löpte tidsfristen ut för Pfizer att lägga ett formellt bud på Astrazeneca. Därefter måste Pfizer vänta åtminstone sex månader innan det ånyo kan lägga bud, enligt brittiska fusions- och förvärvsregler. Däremot kan Astrazeneca välja att bjuda in Pfizer till nya samtal efter tre månader.

Astrazeneca har noterat Pfizers beslut att inte lägga något formellt bud på bolaget, enligt ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen.

- Vi är nu helt fokuserade på att leverera enligt vår strategi. Vi har attraktiva tillväxtprospekt och en snabbväxande pipeline. Under kommande månader räknar vi med ett positivt nyhetsflöde för alla våra kärnterapiområden, som stödjer vårt förtroende för de långsiktiga affärsprospekten, kommenterar Astrazenecas ordförande Leif Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094