23948sdkhjf

Moberg Pharma tar in 60 miljoner

"Planerar en fortsatt aktiv förvärvsstrategi" kommenterar vd:n Peter Wolpert.

Moberg Pharma har genomfört en riktad nyemission av 2,1 miljoner nya aktier till ett pris av 29 kronor per aktie. Bolaget tillförs 60 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen beslutades av styrelsen den 27 maj 2014 med stöd av bemyndigande från årsstämman.

Likviden från den riktade nyemissionen stärker Moberg Pharmas balansräkning och möjliggör värdeskapande investeringar, inklusive förvärv av ytterligare varumärken/produkter samt förberedelser för utlicensiering och utveckling av produktkandidater i klinisk fas, heter det i pressmeddelandet.

- Vi har genomfört tre förvärv de senaste 18 månaderna och planerar en fortsatt aktiv förvärvsstrategi, säger Peter Wolpert, vd för Moberg Pharma.

I samband med nyemissionen har bolagets största aktieägare, Östersjöstiftelsen, lånat ut 2 068 965 aktier till ABG Sundal Collier för att möjliggöra leverans av tecknade aktier till investerarna. I samband med nyemissionen har ABG Sundal Collier agerat som Joint Lead Manager och Sole Bookrunner, HDR Partners som Joint Lead Manager och Advokatfirman Lindahl som legal rådgivare åt Moberg Pharma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062