23948sdkhjf

Cantargia rekryterar från Active Biotech

Lundabaserade biotechbolaget tar in Göran Forsberg som vd och stärker samtidigt kassan med 20 miljoner.
Active Biotechs tidigare affärschef Göran Forsberg blir ny vd på Cantargia och ersätter i och med det den tidigare tillförordnade vd:n Anki Malmborg Hager.

Bakgrunden till nyrekryteringen anges vara att bolaget tar ut ny kurs. Efter positiva resultat i preklinisk fas ska Cantargia nu sikta mot klinik och fokusera mer på affärsutveckling och att försöka hitta kommersiella utvecklingspartners.

- Jag är väldigt glad för att ha blivit erbjuden den här möjligheten. Det nuvarande teamet har lyckats utveckla en mycket lovande läkemedelskandidat med stor potential, säger Göran Forsberg i ett pressmeddelande.

I samband med att Cantargia utser ny vd tar bolaget också in 20 miljoner kronor i en riktad nyemission gentemot sin huvudägare LU Bioscience.

Cantargia som är ett spinoff-bolag från Lunds universitet utvecklar ett antikroppsbaserat läkemedel för behandling av leukemi riktad mot Interleukin-1 receptor accessory protein, IL1 RAP som uttrycks på cellytan hos patienter med kronisk myeloid leukemi. Upptäckten kring IL1 RAP gjordes av forskarna Thoas Fioretos och Marcus Järås och låg till grund för bolagsstarten 2007.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079