23948sdkhjf

Vill ha fler innovationer

Mer utveckling av innovativa läkemedel och ökad transparens är två av EMAs fem fokusområden under de kommande fem åren, berättar myndighetens chef Guido Rasi.
Under en presskonferens berättade Guido Rasi, nyligen tillträdd chef för den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA, om sin vision för den femåriga mandatperiod som han har framför sig.

Där lyfte han fram fem fokusområden som EMA ska arbeta med för att bemöta läkemedelsbranschens utveckling, med ökad globalisering samt en fördjupad förståelse för människokroppen och vetenskapen.

Enligt honom ska EMA under de kommande fem åren bland annat lägga fokus på forskning och utveckling kring innovativa läkemedel riktade mot att förbättra folkhälsan. Myndigheten ska dessutom arbeta för att bli mer global, att involvera patienter i sitt arbete i större utsträckning, att på bästa sätt kunna ta till vara all den data som kliniska studier i Europa har givit upphov till samt att fortsätta satsa på transparens.

- Vi är först i världen med att tillåta forskare, akademiker och resten av folket att ta del av den kliniska data som olika marknadsgodkännanden baseras på, sade han.

Guido Rasi tillträdde som chef för EMA den 16 november. För andra gången. Han fick lämna rollen ungefär ett år tidigare, i november 2014, efter ett överklagande mot processen där han valdes ut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078