23948sdkhjf

Framåt för Isofol

Första dosgruppen färdigbehandlad i bolagets kliniska studie på osteosarkom.
Det Göteborgsbaserade bioteknikföretaget Isofol Medical har behandlat färdigt den första dosgruppen i en studie av läkemedelskandidaten Modufolin. Nu inleds behandlingen av en andra dosgrupp som kommer att omfatta tre till sex personer.

I studien, ISO-MTX 003, utvärderas säkerheten och effekten av Modufolin som behandling av patienter med skelettcancerformen osteosarkom som tidigare behandlats med två cykler med metotrexat, HDMTX.

Syftet med behandlingen är att motverka biverkningarna av HDMTX och studiens mål är att hitta den optimala dosen av Modufolin för detta. Förväntningen är att studien ska vara klar under det första halvåret 2016.

- Målet är att fastställa en säker och effektiv dos Modufolin vid användning som rescue efter högdosbehandling med metotrexat på patienter med osteosarkom, en typ av skelettcancer. Utfallet av denna studie kommer att ligga till grund för valet av studiedos vid den planerade registreringsstudien mot osteosarkom som inleds andra halvåret 2016, säger Isofol Medicals vd Anders Rabbe i ett pressmeddelande.

Den aktiva substansen i Modufolin är metylentetrahydrofolat, en folatbaserad molekyl. Den används för att öka effekten och minska biverkningarna av antimetaboliter som används vid cancerbehandlingar.

Läs mer om Isofol Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062