23948sdkhjf

Nytt på Senzime

Anders Jacobson är ny teknisk chef på bolaget som även utökar sitt vetenskapliga råd med två personer.


Den 15 februari tillträder Anders Jacobson som ny teknisk chef, CTO, på analysföretaget Senzime. Han kommer närmast från en tjänst med ansvar för instrumentutveckling på labtechbolaget Biotage Sweden. Han har tidigare arbetat på medtechbolaget Prostalund som VP Technology, Development and Supply. Anders Jacobson tar över rollen som CTO för Senzime efter Thomas Carlsson, som går i pension under våren.

Senzime har även beslutat att bygga på sitt vetenskapliga råd med två personer. Det bestod ursprungligen av Lars Wiklund, professor emeritus i anestesiologi och intensivvård vid Uppsala universitet. Han är nu ordförande för rådet, där operationssjuksköterskan Ann-Kristin Berggren och transplantationskirurgen Tomas Lorant har tagit plats.

Förutom att hon är legitimerad operationssjuksköterska så har Ann-Kristin Berggren en examen i företagsekonomi från IHM Business School. Hon har erfarenhet från läkemedelsindustrin och är i dagsläget rådgivare för olika life science-bolag.

Tomas Lorant är docent i experimentell transplantationskirurgi samt överläkare på transplantationskliniken vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Analysföretaget Senzime utvecklar produkter för kontinuerlig och automatisk mätning av analyter i komplicerade biologiska vätskor som blod, plasma och mjölk.

Läs mer om Senzime.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063