23948sdkhjf

Medivirs samarbetsstudie inledd

Första patienten i samarbetsstudien, där Medivirs preparat kombineras med läkemedel från MSD, har påbörjat dosering,

Stockholmsbaserade Medivir startar nu sin kliniska studie där kombinationen av bolagets preparat birinapant kombineras med läkemedelsbolaget MSD:s preparat Keytruda, för patienter med behandlingsresistenta solida tumörer.

Första patienten har doserats i bolagets fas I/II-studie vars syfte är att utvärdera läkemedelskombinationen med avseende på säkerhet, tolerabilitet och den preliminära effekten på solida tumörer i patienter som slutat svara på annan behandling.

Enligt villkoren i samarbetsavtalet mellan Medivir och MSD kommer Keytruda att tillhandahållas av MSD för denna studie utan kostnad för Medivir. Medivir behåller fulla rättigheter till birinapant. Studien utförs på flera kliniker främst i USA.

– Godkännandet av PD-1 hämmare var ett anmärkningsvärt steg framåt för många cancerpatienter, men det finns fortfarande ett betydande behov att förbättra behandlingsresultaten. Nyare prekliniska data ger en stark vetenskaplig rational för att kombinera birinapant med immunkontrollhämmare som Keytruda. Det känns mycket positivt att första patienten nu inkluderats i vår studie, som gör det möjligt att bedöma behandlingskombinationens säkerhet och tolerabilitet samt dess potentiella effekt hos patienter med solida tumörer utan ytterligare behandlingsalternativ, säger John Öhd, Chief Medical Officer vid Medivir.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078