23948sdkhjf

Positivt för Cantargia

Första patienten har behandlats med bolagets immunonkologiska antikropp och formellt patentgodkännade i USA klart.

Forskningsbolaget Cantargia har behandlat den första patienten i fas I/IIa-studien med läkemedelskandidaten CAN04 vid tre tillfällen och följts upp i tre veckor avseende säkerhet. Ytterligare två patienter har påbörjat behandlingen. Inga allvarliga biverkningar har kunnat rapporteras.

Bolagets kandidat CAN04 utvecklas för behandling av icke småcellig lungcancer, bukspottkörtelcancer, tarmcancer och så kallad trippelnegativ bröstcancer. Den pågående studien är en kombinerad doseskalering/dosexpansion fas I/IIa-studie. CAN04-antikroppen är riktad mot IL1RAP som finns i ett stort antal cancerformer.

Förra veckan fick bolaget det formella patentgodkännandet i USA avseende antikroppen.

I studien behandlas patienterna i grupper om tre. Nu har alla tre patienterna i den första gruppen fått vardera minst två infusioner av läkemedelskandidaten. Den första patienten har erhållit tre infusioner och genomgått en 21-dagars säkerhetsutvärdering. Inga allvarliga biverkningar har rapporterats och när samtliga tre patienter fått tre infusioner och avslutat 21-dagars uppföljning av säkerhet, kan nästa dosgrupp rekryteras.

Det primära målet för studien är att undersöka säkerhet. Andra mål inkluderar farmakokinetik, effekt och biomarkörer.

– Vi är väldigt glada över att ha startat behandlingen av patienter i denna viktiga prövning. Initieringen av sjukhus samt rekryteringen av patienter följer vår plan, säger Göran Forsberg, vd på Cantargia, i en kommentar.

Bolaget är listat på Nasdaq Stockholm First North.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062