23948sdkhjf

Nya pengar till Nanexa

Intresset var stort för bolaget vars emission tecknades till 110 procent.

Nyligen avslutades teckningstiden i Nanexas företrädesemission. Intresset bland aktieägarna var stort och företrädesemissionen tecknades till cirka 25 miljoner kronor vilket motsvarar en teckning om cirka 110 %. Genom företrädesemissionen tillförs bolaget närmare 23 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionskostnaderna förväntas uppgå till cirka 4,6 miljoner.

Det nya kapitalet ska bland annat användas till att utveckla bolagets drug delivery-plattform Pharmashell och samarbeten kring plattformen.

– Vi är oerhört glada och tacksamma för det förtroendet för bolaget som befintliga och nya aktieägare visat i denna emission. Med detta kapitaltillskott kan vi genomföra aktiviteter som möjliggör och befrämjar samarbeten och avtal för bolagets drug delivery-plattform Pharmashell. Dessa aktiviteter kommer att påbörjas redan i början av 2018, kommenterar bolagets vd David Westberg i ett pressmeddelande.

Bolaget ska även starta och driva ett eget produktprojekt baserat på Pharmashell för att på så vis utvidga affärsmöjligheterna.

– Vi kommer också att öka vår närvaro på framstående kommersiella och vetenskapliga konferenser både i Europa och i USA, där resultaten från utvecklingsaktiviteterna kommer vara kritiska i kommunikationen med potentiella partners, säger David Westberg.

Tekniken i bolagets drug delivery-plattform innebär att läkemedelspartiklar innesluts i ett nanometertjockt skal. Skalet löses upp i kroppen och genom att justera skalets tjocklek kan man bestämma läkemedlets farmaceutiska verkningstid.

Bolaget noterades i juni 2015 och handlas på Aktietorget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081