23948sdkhjf

Senzagens första globala licensavtal

Senzagen har tecknat sitt första globala licensavtal. Valet föll på Eurofins BPT Munich.

Kontraktslaboratorieföretaget Eurofins biofharma product testing Munich är världens största nätverk av produkttestlaboratorier för biologiska och farmaceutiska GMP/GLP-tester. Med 30 anläggningar över hela världen erbjuder de omfattande laboratorietjänster till globala läkemedelsföretag, biotech-företag och medicintekniska företag. Dotterbolaget i München var ett av de laboratorier som deltog i den framgångsrika valideringen av Senzagens Gard skin, som slutfördes under hösten 2017.

Nu sluter man alltså ett avtal som innebär att Eurofins BPT Munich kommer att marknadsföra Gard till sina kunder. Gard är ett genombaserat test som med hög noggrannhet ger kunderna viktig säkerhetsinformation om risken att kemiska ämnen orsakar allergier hos människor.

Enligt villkoren i avtalet kommer Eurofins BPT Munich omedelbart att inkludera Gard skin och tilläggstestet Gard potency som ledande diagnostiska verktyg i säkerhetsbedömningar av kemikalier till kunder inom kosmetika-, kemikalie- och läkemedelsindustrin över hela världen.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna etablera detta viktiga samarbete, i synnerhet eftersom Eurofins BPT Munich är en ledande aktör inom kemisk säkerhetstestning, med en uttalad ambition att bidra till global hälsa och säkerhet, säger Senzagens vd, Anki Malmborg Hager i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.533