23948sdkhjf

Senzagen licensierar i USA

Burleson research technologies ska marknadsföra Gardteknologin.

Senzagen tecknar ett licensavtal med Burleson research technologies. BRT blir Senzagens första licenstagare i USA och kommer att marknadsföra och utföra Gardtestet i sitt laboratorium i North Carolina.

BRT är en CRO som är specialiserat på immunotoxikologi, och en viktig leverantör av säkerhetstestning av kemikalier för kosmetika- och kemiindustrin. Bolaget deltar i pågående nationella program för att analysera och validera olika alternativa metoder som möjliggör minskad användning av djur vid säkerhetstestning av kemikalier. Man deltog också en studien som genomfördes inför den regulatoriska valideringen av Gardskin.

Enligt villkoren i avtalet kommer BRT från och med nu att inkludera Senzagens produkter Gardskin och Gardpotency som en ledande del av sina säkerhetsbedömningar till kunder inom kosmetika, kemikalie- och läkemedelsindustrin världen över, men huvudsakligen i USA.

Gard-teknologin använder det mänskliga genomet för att göra allergitestning av kemikalier, vilket innebär en enklare och billigare testprocedur utan försöksdjur. I testerna som gjordes på Gardskin låg noggrannheten på 93,8 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078