23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Audika arrangerar hörselonsdag i Skåne 2020

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Audika är en privat klinik som är experter på hörsel

Audika är en privat klinik som är experter på hörsel och arbetar på uppdrag av regionerna i Stockholm, Östergötland, Uppsala samt Skåne. 2018 lanserade Audika hörselonsdag i Skåne och sedan dess har 900 personer blivit hjälpta till bättre hörsel. Nu fortsätter dem med succékonceptet och bjuder in skåningar till drop-in-hörseltest varje onsdag.

Hörselonsdag innebär att fler personer kan göra hörseltest snabbt och enkelt utan att behöva boka tid. Testet tar cirka en kvart att göra och ger en indikation om det kan finnas en hörselnedsättning. Om så är fallet rekommenderas det att patienten går vidare och gör ett komplett hörseltest. Audika berättar själva om tanken bakom arrangemanget:

- Våra kunder tycker att hörselonsdag är ett bra koncept. Det är viktigt att göra det så enkelt som möjligt för att fler ska testa hörseln. Ju enklare vi kan göra det, desto fler kan vi hjälpa att höra bättre. Det tar i snitt sju år från att hörseln försämras tills att personen söker hjälp, säger Mahsa Pourheidari, VD på Audika.

Utvalda Audika-kliniker i Skåne kommer att vara värdar för hörselonsdag som pågår mellan 5 februari till 17 juni på onsdagar mellan klockan 10:00-12:00.

Nedsatt hörsel kan drabba personer i alla åldersgrupper, men det är vanligt att hörseln blir sämre med åldern. En bullrig arbetsmiljö eller att utsättas för höga ljud som exempelvis musik under en längre period kan också försämra hörseln. Det enda sättet att ta reda på om man har en hörselnedsättning är att göra ett hörseltest med audionomer.

I regel graderas nedsatt hörsel som lätt, måttlig eller grav. Har en person svårt att höra ljud mellan 25 till 40 dB kan hörseln vara lätt nedsatt, vid måttlig nedsatt hörsel är det svårt att höra ljud mellan 41 till 70 dB. Vid gravt nedsatt hörsel hör man inte ljud mellan 71 till 90 dB.

Hörseltest av audionomer
Audika är en del av Vårdval hörsel som innebär att regionerna i Skåne, Östergötland, Stockholm och Uppsala gör det möjligt för privata kliniker att utföra hörselvård. Stockholm och Skåne har “Fritt val”/”Det fria valet” som innebär att patienter kan använda en hörselcheck för att betala delar av kostnaden för hörselhjälpmedel ur Audikas privata sortiment. Audika driver dessutom privata kliniker i Karlskrona, Västerås och Kalmar. Det krävs ingen remiss för att komma till Audikas kliniker.

Audika bildades 2016 när hörselklinikerna Audionomerna, Avesina och Hörsam gick samman. Idag har de totalt ett 30-tal hörselkliniker i södra och mellersta Sverige där 10 000-tals personer får hjälp med hörseln varje år. Klinikerna erbjuder hörselvård, utprovning av hörapparater samt andra hörselhjälpmedel.  Deras hörseltester utförs av audionomer vars rekommendationer utgår från individens behov och livssituation.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078