23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Smarthem, kan det vara något?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Ett smart hem är ett hem som stort sett kan sköta sig själv.

Det beror förstås på hur mycket du har kopplat på systemet. Du kanske nöjer dig med en pergola som ändrar läget på lamellerna allt efter hur vädret är. Kanske vill du bara att kaffet är nybryggt och klart när du stiger upp. Eller också vill du kunna styra allting via mobilen innan du ens hunnit hem från jobbet. Det kan också vara förprogrammerade lampor som tänder och släcker efter varandra, och fingerar att någon går från ett rum till et annat. Ett gammal beprövat trick, när inte man själv kan vara hemma.

Många tänker nog på bekvämlighet när det rör sig om smarthem. Men det är inte bara bekvämlighet utan det har även med säkerhet och miljötänk att göra. Tricket med lamporna handlar om säkerhet. Man håller tjuven från hemmet helt enkelt. Har man även investerat i olika larmsystem, så gäller detta i ännu högre grad.
När det gäller miljötänket handlar det om att låta gardiner eller lameller vara fjärrstyrda. Kanske de tom är förprogrammerade till att följa solljuset. I så fall kan du spara på både värme och AC. Då båda dessa är eldrivna berör detta både elräkningen och om miljön. Om du vill kan du läsa mycket mer på Somfy

Känt koncept
Det är ju i och för sig inte något okänt fenomen att saker sköter sig själva. Vi har länge kunnat sätta en timer på kaffebryggaren eller lamporna. På samma sätt som element med termostater ju har varit helt självstyrda. Termostaten känner av värmen i rummet. Ligger den under den temperatur so termostaten ställts in till, så går elementen igång och producerar värme. Når rumstemperaturen upp över den förprogrammerade värmen, slutar elementen strax att producera värme. Det här är gammal kunskap. Det är bara begreppet smarthem, som är nytt.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063