23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Skydda ditt företag mot cyberhot under COVID-19

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Hoten på internet förändras konstant och ibland i mycket snabb takt med de teknologiska framstegen.

Cyberhoten ökade kraftigt under pandemin 2020, både på grund av den ständiga ökningen av användandet av internet och sätten vi kopplar upp oss på, men även på grund av fler arbetsplatser och arbetstagare som blivit tvungna att arbeta på distans för att minska smittospridningen.

Idag har de flesta kontor flera IoT-enheter, som smarta skrivare, många mobila enheter och datorer. Nätverken har utökats för att inkludera alla dessa smarta enheter och verktyg och med detta kommer även en ökad risk för cyberattacker, då fler svagheter i nätverket kan upptäckas.

Lyckas man inte skydda företagets data på korrekt sätt eller klienternas data kan detta resultera i allvarliga konsekvenser både för företagets ekonomi och dess rykte. Man räknar med att genomsnittskostnaden för en cyberattack i USA är runt två miljoner kronor. Detta är en summa som många företag inte skulle klara av att svälja.

Med detta i åtanke tar vi därför en närmare titt på de största cyberhoten i år och vilka verktyg man som företagare kan använda sig av för att minska dessa hot.

Ransomware-attacker

Det är ingen tvekan om att ransomware-attacker kan orsaka stora problem för företag. Denna sorts cyberbrott innebär att hackare använder sig av avancerad skadlig programvara som infekterar antingen en enskild enhet eller hela företagets nätverk och låser ägarna av nätverket ute från systemen. Namnet kommer sig av att de kriminella avkräver offret, i detta fall företaget eller företagsägaren, en lösensumma för att släppa datan igen.

2016 hade företaget Uber oturen att drabbas av en ransomware-attack som resulterade i att över 57 miljoner kunders data stals. Tyvärr rapporterade inte företaget brottet förrän ett år senare utan försökte istället betala de kriminella för att få tillbaka datan.

Skydda ditt företag från ransomware-attacker

Först och främst är det viktigt att utveckla en medvetenhet kring cybersäkerhet så att alla anställda är medvetna om riskerna med att öppna misstänkta länkar och liknande. Utbildning är A och O då merparten av allvarliga cyberattacker skulle kunna undvikas genom medveten och utbildad personal. Det är även viktigt att investera i pålitlig programvara för skanning av mottagna mejl för att försäkra sig om att företagets mejlbox är så säker som möjligt.

Crypto-jacking

Detta är ett cyberbrott som innebär att hackare får tillgång till ditt företags enheter (som datorer, mobiler eller vilken smart enhet som helst) och använder denna tillgång för att mina cryptovalutor. Eftersom crypto-jacking kan resultera i ett imponerande antal bitcoins har brottet ökat dramatiskt de senaste åren, enligt säkerhetsfirman Norton.

Skydda ditt företag från crypto-jacking

Crypto-jacking utförs med hjälp av malware och undviks precis på samma sätt som ransomware vilket nämns ovan. Det vill säga, företag bör investera i utbildning gällande cybersäkerhet för sin personal samt programvara som skannar inkommande mejl. Anti-crypto-jacking-appar som används som browsertillägg kan även installeras på företagets enheter.

Osäkra nätverk

Med fler anställda som arbetar från sina egna enheter och från sina hemnätverk under pandemin, har oundvikligen fler risker för företagets data uppstått. Det sker alldeles för ofta att anställda arbetar från osäkra nätverk som flygplatser, caféer eller andra allmänna nätverk som inte är krypterade. Om företagets system eller data används från osäkra nätverk kan hackare betydligt enklare få tillgång till dessa och orsaka kostsamma driftstopp.

Skydda ditt företag från anslutningar genom osäkra nätverk

Be alla anställda och alla som har tillgång till företagets känsliga data att installera en VPN-app. Se till att VPN används när arbete sker på distans och alltid vid arbete från delade, osäkra nätverk. En VPN är ett viktigt verktyg för företagets cybersäkerhet, då det skapar ett virtuellt privat nätverk och krypterar all data som sänds där igenom. På så vis blir även osäkra nätverk tryggare att använda.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063