23948sdkhjf

Han blir ny ordförande för Medicon Valley Alliance

Niels Abel Bonde är valberedningens förslag och den som med största sannolikhet tar över som ny ordförande för den svensk-danska klusterorganisationen för life science, Medicon Valley Alliance, MVA.

Den 19 april ska MVA ha årsmöte och den nuvarande ordföranden Søren Bregenholt lämnar då över klubban efter cirka åtta år på posten. Life Science Sweden kan nu berätta att Novo Nordisks vd i Sverige Niels Abel Bonde med största sannolikhet kommer att efterträda Bregenholt.

Idag, onsdag, gick det ut ett mejl till MVA:s generalförsamling med inbjudan till klusterorganisationens årsmöte. Där framgår det att Niels Abel Bonde är den enda kandidaten från valberedningen till att ta över posten som ny ordförande.

Enligt David Zepernick, Director Member Engagement and Communication, är det nu så gott som klart med att Niels Abel Bonde blir ny ordförande och han uppger att det finns ett stort stöd för det.

– Med en stark profil från Novo Nordisk som ordförande kan vi fortsätta växa och positionera Medicon Valley och svensk-dansk life science både regionalt, nationellt och internationellt. MVA:s styrelse står enigt bakom att det blir Niels som tar över så det är näst intill klart att det blir han, säger han till Life Science Sweden.

Niels Abel Bonde har varit på Novo Nordisk Sverige i tolv år, varav sex år som vd. Dessförinnan arbetade han på GSK i Danmark.

Fakta Medicon Valley Alliance

Medicon Valley Alliance har över 300 medlemmar i Öresundsregionen. Bland medlemmarna finns life science-företag samt universiteten, regionerna och sjukhusen på båda sidorna om Öresund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125