23948sdkhjf

Forskningsföretag går samman – vill skapa "slagkraftigt bolag"

Läkemedelsutvecklarna Hamlet Pharma och Selectimmune Pharma planerar att gå ihop i en fusion, meddelar de bägge bolagens styrelser.

Det nya, sammanslagna bolaget får namnet Hamlet Biopharma och kommer att få en portfölj med totalt tio läkemedelsprojekt inom cancer- och infektionssjukdomar, varav tre är i klinisk fas II.

Enligt ett pressmeddelande ser bolagens huvudägare positivt på ett samgående med syftet "att skapa ett slagkraftigt bolag för att effektivt driva läkemedelsprojekten långsiktigt".

Styrelserna i de bägge bolagen har antagit en gemensam fusionsplan. Som vederlag vid fusionen kommer aktieägare i Selectimmune att erhålla 0,8 aktier i Hamlet Pharma för varje aktie i Selectimmune för respektive aktieslag.

"Syftet med fusionen är att skapa en bredare portfölj av läkemedelsprojekt inom två stora kliniska områden; cancer och infektioner. Behovet av nya, mer selektiva cancerläkemedel är stort, liksom behovet av alternativ till antibiotika, som alltmer förlorar sina effekter på grund av antibiotikaresistens och lämnar patienten utan behandling", skriver bolagen.

Samtidigt med den planerade fusionen meddelas att man ingått ett avtal med Linnane Pharma om förvärv av ett bolag som äger rättigheter till ett projekt för behandling av tuberkulos.

Det sammanslagna bolagets portfölj kommer att innehålla elva patentfamiljer för cancer, infektioner och tuberkulos med fler än 60 patent.

Fusionen är villkorad av, bland annat, godkännande på extrastämmor i de bägge bolagen.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078