23948sdkhjf

Flera välkända namn vid möte om diagnostik

Från det nya regelverket om in-vitrodiagnostik, IVDR, till nya sätt att utforska proteiner i blodet i samband med cancer. De är bara några av de ämnena som kommer att beröras på eventet Lab & Diagnostics of the Future som pågår idag, onsdag, i Solna.

– Framtidens labb och diagnostik är viktigt för att det i slutändan handlar om att hjälpa patienter, sa Lucy J Robertshaw i öppningsanförandet till konferens Lab & Diagnostics of the Future som arrangeras av Life Science Sweden.

Hon modererar mötet som arrangeras i Life City i Solna, bara ett stenkast från Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska institutet. Konferensen hölls för första gången 2019 och det är därmed fjärde året som mötet arrangeras.

Flera föreläsningar på temat diagnostik står på agendan för de 115 deltagare som närvarar. Föreläsningarna hålls av välkända namn inom fältet bland annat KTH-professorn Mathias Uhlén som kommer prata om den blixtsnabba utvecklingen inom blodanalys och Magnus Ingelman-Sundberg som kommer prata om en studie där gentestning ledde till 30 procent mindre läkemedelsbiverkningar.

Ett ämne som länge varit på tapeten hos flera diagnostikföretag landet över, det nya regelverket för in-vitrodiagnostik, IVDR kommer även att diskuteras. Både Karin von Wachenfeldt, vd på Truly Labs, och Andreas Resar från regionernas IVDR-nätverk föreläser på temat. Mötet kommer även avslutas med en paneldiskussion på samma ämne.

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Lab & Diagnostics of the Future.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095