23948sdkhjf

Kassan på väg att ta slut för immunterapibolag

Immunterapibolaget Idogen har finansiella svårigheter. Kassan tryter och bolaget undersöker nu möjligheten till ett omvänt förvärv. Alternativet är, enligt styrelsen, likvidation.

Idogens försök att få in ny finansiering är inte i mål, konstaterar bolaget i ett pressmeddelande. I början av april meddelades att kassan räcker till slutet av juni.

Nu utreder bolaget  om det går att lösa problemen genom ett omvänt förvärv, vilket skulle innebära att ett annat bolag via olika transaktioner tar över Idogens börsplats.

Idogen, som har ett underskottsavdrag på cirka 260 miljoner kronor, arbetar parallellt med att upprätta en balansräkning.

Om inga resultat kommer ut av de pågående diskussionerna kommer Idogens styrelse att arbeta för en likvidation. Ett eventuellt sådant beslut kommer, enligt bolaget, senast på årsstämman den 9 juni.

– Vi arbetar med ett flertal finansieringsalternativ. Tiden är dock knapp och därför utvärderar vi parallellt ett omvänt förvärv. Om vi inte når i mål med våra olika kapitaliseringsprocesser måste vi likvidera bolaget innan kassan och eget kapital tar slut, säger företagets tillförordnade vd Christina Herder i pressmeddelandet.

Idogen utvecklar cellterapier för att undvika att biologiska läkemedel, transplanterade organ eller kroppens egen vävnad angrips av patientens immunförsvar. Bolagets främsta program IDO 8, som är i klinisk fas, utvecklas för att att återställa effekten av läkemedel mot blödarsjuka hos patienter som utvecklat hämmande antikroppar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Novo Nordisk vill köpa fransk samarbetspartner
Nanopartiklar ska hjälpa till att hitta lungsjukdom
Hon blir ny chefsjuksköterska på Danderyds sjukhus
Nanexa utvecklar depåberedning av diabetes- och fetmaläkemedlet Saxenda
Neogap får EU-patent
Index Pharmaceuticals tecknar japanskt licensavtal

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1