23948sdkhjf

Ny finanschef på Synact Pharma

Biotechbolaget Synact Pharma rekryterar meriterade Björn Westberg till rollen som Chief Financial Officer och medlem av koncernledningen.

Björn Westberg kommer närmast från motsvarande roll på Attgeno, och har tidigare även varit finanschef på bolag som Enea, Bonesupport och Recipharm. Innan dess arbetade han på Astra Zeneca åren 1989-2001 i olika roller.

– Vi är glada över att Björn ansluter som CFO och är övertygade om att hans stora erfarenhet kommer att vara ett välkommet tillskott till teamet när vi arbetar med att förverkliga våra tillväxtplaner, säger styrelseordförande Torbjørn Bjerke, som själv tillträder som ny vd den 25 maj, som tidigare rapporterat.

Björn Westberg ersätter Patrik Renblad som i februari meddelade att han valt att lämna bolaget.

Synact Pharma, som har sitt huvudkontor i Lund, utvecklar selektiva melanokortinterapier för att behandla inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar. Företagets ledande läkemedelskandidat AP1189 utvärderas i tre kliniska fas II-program för reumatoid artrit, njurinflammation och virus-inducerad respiratorisk insufficiens, som kan ses i covid-19.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11